Goed Boek

In het voorjaar van 2010 is ‘Goed Boek – Tien kansen voor een betere toekomst’ door trendwatchers Hilde Roothart en Irene Ras verschenen.

Het is tijd voor bezinning en voor een omslag in ons denken. We moeten weer energie aan de aarde toevoegen in plaats van energie er aan te ontnemen. De vier grote bedreigingen voor de toekomst, de crises van klimaat, energie, voedsel en armoede, zijn niet onoverkomelijk. Hilde Roothart en Irene Ras deden een jaar lang onderzoek naar kansen voor maatschappelijke innovatie bij consumenten en producenten, burgers en bedrijven. Tijdens dat onderzoek merkten ze dat er talloze initiatieven en projecten zijn die een beeld geven van een hoopvolle toekomst. Deze zijn een inspiratie voor anderen en een aanzet tot maatschappelijke vernieuwing. Dit boek is niet voor doemdenkers maar voor mensen die werk willen maken van hun idealen. Voor iedereen die niet alleen hoop wil bieden, maar ook tot handelen over wil gaan. Goed Boek biedt tien kansen om de overgang naar een betere toekomst mogelijk te maken. Samen kunnen we goed doen, samen kunnen we het verschil maken.

Goed Boek – Tien kansen voor een betere toekomst
Hilde Roothart en Irene Ras
Kluwer 2010
ISBN 9789013074857
prijs € 24,95
244 pagina’s incl. foto’s in zwartwit

Hilde Roothart
Hilde Roothart (1966) is trendwatcher en oprichter van Trendslator dat trends onderzoekt en vertaalt naar strategieën en concepten, markten en merken. Daarvoor was ze werkzaam als prognosestylist bij verschillende styling- en designbureaus. Ze is een pionier op het gebied van trendonderzoek en adviseert tal van bedrijven. Roothart publiceert regelmatig en schreef eerder Van Trends naar Brands (samen met Wim van der Pol) en Zien – Trends van vandaag, markten van morgen. Daarnaast is ze bekend als spreker op congressen en seminars.

Irene Ras
Irene Ras (1975) begon haar carrière als journalist in Hilversum. Bij RTL Nieuws was ze jarenlang verantwoordelijk voor eigen nieuwsgaring. Haar liefde voor trends heeft ze verder uitgediept bij Artemis Styling Academie. Inmiddels schrijft ze in opdracht van bladen, blogs, kranten en Trendslator over maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Ze is de oprichtster van TRNDnew, dat zich bezig houdt met toegepast en gericht trendresearch in opdracht van bedrijven, organisaties en overheid.

Pers
Neem voor recensie-exemplaren contact op met Janneke Eggelte van Kluwer, janneke@adformatie.nl.
Download hier het persbericht.

Bestellen
Bestel Goed Boek nu op bol.com of op www.kluwershop.nl. Of koop een boek dat goed doet bij www.youbedo.com.

Advertenties