Colofon

Trendslator onderzoekt trends en gebruikt ze bij het ontwikkelen van een visie op de toekomst. Maatschappelijke ontwikkelingen en trends in consumentengedrag worden vertaald naar marktgerichte adviezen waarbij analytische en creatieve methodes aan elkaar gekoppeld worden. Trendslator biedt een denkkader bij strategie- en conceptontwikkeling. Het bureau ontwikkelt en gebruikt daarbij trendinstrumenten en vertaalmethodes, zoals de Futuring-methode. Futuring® staat voor het ontwikkelen van een visie op de toekomst.

Het bureau ontwikkelt strategieën en concepten voor opdrachtgevers en stemt de identiteit van bedrijven en de mentaliteit van consumenten op elkaar af. Trendslator werkt voor allerlei organisaties en merken die onderhevig zijn aan trends en veranderingen in levensstijl. Lees verder op www.trendslator.nl en op www.trendslog.nl, het weblog van Trendslator.

Trendonderzoek is een manier om ontwikkelingen in kaart te brengen en om kansen in de markt, bij de consument en in de maatschappij zichtbaar te maken. Wij, trendwatchers bij Trendslator, denken dat trendonderzoek de nodige informatie, inspiratie en motivatie kan bieden om de kredietcrisis te bestrijden. Doel is maatschappelijke innovatie, onderweg naar een betere wereld. Doe mee!

Medewerkers

naam: Hilde Roothart
beroep: trendwatcher en oprichter van Trendslator
hilde1
hoop: Obamania. de Nelson Mandela van deze tijd weet mensen te inspireren en te motiveren.
inspiratie: Strawberry Earth. jongeren zijn niet materialistisch en opportunistisch.
voorspelling: de toekomst is groen. het klimaatprobleem is geen bedreiging maar een kans.
favoriete kans: langzaam. niet meer en sneller maar minder en beter.
ambitie: afrekenen met de wegwerpmaatschappij.

naam: Isabelle Hörl
beroep: grafisch vormgever en trendwatcher
isabelle1
hoop: bedrijven en merken waren alleen maar bezig met te voldoen aan de enorme vraag, nu wordt het weer tijd voor reflectie en innovatie.
inspiratie: Platform 21, met o.a. het ‘Hacking Ikea-project’ en het ‘ Stop Recyling, Start Repairing-project’ = geen geitenwollensokken sustainability.
voorspelling: door de crisis hebben we gezien dat we het toch ‘samen’ moeten doen, we hebben daarbij behoefte aan transparantie en interactie.
favoriete kans: echt. what you see is what you get.
ambitie: mensen te inspireren doordachtheid en originaliteit toe te passen in het dagelijks leven.

naam: Irene Ras
beroep: trendwatcher, journalist en oprichter van TRNDnew
irene1
hoop: een crisis van deze omvang is nog nooit zo positief geweest, daar kunnen alleen maar mooie dingen van komen.
inspiratie: Noir. maakt mooie, hippe kleding gemaakt van bijzondere, innovatieve, maar vooral milieuvriendelijke stoffen.
voorspelling: van ik naar wij, van individu naar groep, van zelfstandig naar collectief.
favoriete kans: slim. wie niet sterk is, moet slim zijn.
ambitie: over vijf jaar mijn eigen elektrische biologisch afbreekbare sportwagen.

naam: Lieke Veld
beroep: trendwatcher en brand manager
Lieke_web
hoop: mensen met een initiatief om de planeet te redden kunnen elkaar makkelijk vinden op internet waardoor ze samen meer waar kunnen maken.
inspiratie: surfers, zoals Soul Surfers. Zij beoefenen een sport waarbij je gebruik maakt van de kracht van de natuur. Uit dankbaarheid gaan ze respectvol om met de natuur en geven regelmatig iets terug.
voorspelling: informatie wordt steeds vaker in twijfel getrokken; van reclame-afbeeldingen tot virals en ook het nieuws. Hierdoor gaan mensen zelf op zoek naar betrouwbare bronnen, zodat alleen eerlijke en echte bedrijven een kans krijgen om succesvol te worden.
favoriete kans: zinvol. Er is een grote behoefte om zin te geven aan het leven, waardoor er minder geconsumeerd hoeft te worden en meer kan worden beleefd.
ambitie: in een maatschappij leven die niet betutteld wordt, maar waarin mensen zelf beseffen dat ze moeten werken aan een schone planeet.

Naam: Liesbeth van Woerkens
beroep: grafisch Vormgever en oprichter van Monomotor

hoop: crisis geeft bewustzijn.
inspiratie: het leven van Ric O’Barry staat volledig in het teken van dolfijnen redden. Ooit maakte hij de ‘fout’ dolfijn Flipper geliefd te maken bij het grote publiek. Hierdoor werd de vraag naar dolfijnen groter ivm dolfinaria.
Nu wil hij het afslachten van de niet gekozen dolfijnen voor diezelfde dolfinaria stopzetten.
voorspelling: terug naar de eenvoud
favoriete kans: verbonden. Ga niet zo op elkaars huid zitten. Zie ook eens de positieve dingen van elkaar en concentreer je op wat je voor de samenleving kan betekenen.
ambitie: ik hoop iets te kunnen toevoegen aan de bewustwording van elkaar op deze aardbol.

Advertenties

Een Reactie op “Colofon

  1. Pingback: Goed Boek verschijnt dit voorjaar « Project Hoop